Количка Продължи пазаруването
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

С динамичното развитие на любителския риболов, макарите станаха неделима част от риболовните такъми. Каква ли би била днешната въдица без макара? По време на риболов всеки се стреми да достигне по-голяма дистанция. Макарите дават възможност да се достигнат рибите, които обитават по-далечните места във водоема. Днешните макари за риболов на спининг осигуряват именно това. Това е един от най-усъвършенстваните уреди от риболовното оборудване.

Съществуват няколко основни вида риболовни макари: преден аванс, заден аванс и тип Bait Runner.

Друга класация дели макарите на мачови, за шарани и други. Всеки сам избира своята риболовна макара, но разбира се, при избора й трябва да се отчетат редица фактори, оказващи влияние. Първото важно правило е макарата да има резервна шпула, на която може да се сложи влакно с друго сечение. А вторият са — добрите производители.

Риболовни телескопи с водачи
Телескопите с водачи са едни от най-често срещаните въдици за риболов. Те са толкова популярни заради компактния си размер и удобството им при пренасяне. Когато са оборудвани с водачи и може да се постави макара, техните възможности при риболов се разширяват значително.

С тяхна помощ може да ловите както дребни и средни риби, така и по-големи. Тяхната дължина варира от три метра до пет метра, а размахът им позволява да замятате до десетина метра, а в някои случаи и до петдесет метра.

Ниското им тегло се смята за допълнително предимство. Те се водят универсални въдици, макар че такива де факто няма. Но и те имат недостатък, дължащ се на тяхната лекота и дължина. Не може да сте сигурни, че винаги ще извадите трофейна риба, защото са крехки и не са предназначени за тази цел.
Въдиците са конструирани с различни видве строй - който се определя от кривата на огъване при натоварване на една въдица с тежест, Въдиците които се огъват само при върховата си секция се характеризират с Върхов Строй или Fast, Тези които поемат натоварването до към средната си част се характеризират със строй Medium, и накрая са въдиците които поемат натоварването на тежеста чак до дръжката и правят пълна дъга на бланката, те са в категорията Пълен Параболик, или с Параболичен строй.
Акцията или теста на една въдица се характеризират с обозначената допустима тежест в грамове или либри, с която може да се натовари една въдица при кастинга или хвърлянето.
NEWSLETTER Ribarche.com

За да кълве...
Запишете се в нашия бюлетин и получавайте
седмичните ни ТОП предложения!

0 0